Links

Wij kunnen u de volgende websites aanbevelen:

Algemeen

www.stichtingnob.nl - Stichting Nederlands Onderwijs in het Buitenland (NOB) ondersteunt het Nederlands onderwijs in het buitenland, zo ook de Nederlandse School Kaapstad.

www.sasnev.co.za - het Zuid-Afrikaans Centrum voor Nederland en Vlaanderen (SASNEV) wil o.a. de aspecten cultuur en onderwijs van Nederland en Vlaanderen promoten. In het SASNEV gebouw in de wijk Pinelands in Kaapstad bevindt zich een grote Nederlandse bibliotheek. Deze is open op dinsdag, donderdag en zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur. U kunt een lidmaatschap op de bibliotheek nemen. 

www.zuidafrika.nlambassade.org/organization/consulaat-generaal-kaapstad - het Consulaat-Generaal in Kaapstad is de officiële vertegenwoordiging van het Koninkrijk der Nederlanden in o.a. de West-Kaap. Een van de taken van het consulaat is het bevorderen van de cultuur van Nederland in Zuid-Afrika. Ook kunt u hier terecht voor consulaire zaken. 

www.nck.co.za - de Nederlandse Club Kaapstad (NCK) wil de banden tussen Nederlanders in de West-Kaap bevorderen en daarom organiseren ze verschillende Nederlandse activiteiten en evenementen. U kunt een lidmaatschap aanvragen.

www.kaapstadmagazine.nl - KaapstadMagazine.nl is het grootste Nederlandstalige online city magazine over Kaapstad. U vindt er veel handige tips en weetjes, zoals bijvoorbeeld de top 10 activiteiten met kinderen in Kaapstad.


Extra oefening Nederlandse taal

www.leesplein.nl

www.citotrainer.nl

www.spelletjesplein.nl

www.juf-hannah.nl

www.huiswerkweb.nl

www.meestermichael.nl

www.onlineklas.nl  

www.gratiskinderboek.nl (alleen voor AVI technisch lezen)

www.leestrainer.nl

www.eindtoets.nl

www.jufmelis.nl

www.beterontleden.nl (VO leerlingen hebben een gebruikersnaam en wachtwoord voor deze website)

www.beterspellen.nl (VO leerlingen hebben een gebruikersnaam en wachtwoord voor deze website)

Betaalde software: www.juffrouwblom.com, www.nederlandslereninhetbuitenland.nl, www.ambrasoft.nl, www.squla.nl