Cultuuractiviteiten

Naast de lesgevende activiteiten, waar de Nederlandse taalles en cultuuronderwijs onderdeel van zijn, organiseert de Nederlandse School regelmatig cultuuractiviteiten, zoals Koningsdag, de Kinderboekenweek en Sinterklaas. Hierin werken wij regelmatig samen met andere Nederlandse verenigingen, o.a. het Zuid-Afrikaans Centrum voor Nederland en Vlaanderen (SASNEV), zodat we de activiteiten breder kunnen trekken voor de Nederlandse en Vlaamse gemeenschap in Kaapstad en omgeving. 

Ouderbetrokkenheid

Ouders zijn belangrijk voor de Nederlandse School. Een goede relatie tussen de ouders en de school is zinvol voor de ontwikkeling van het kind. Ouders zijn niet alleen belangrijk in de stimulering van het kind, maar door de inzet van ouders kunnen er gedurende het jaar ook verschillende cultuuractiviteiten met de kinderen worden ondernomen. En hiervoor geldt: hoe meer ouders willen helpen, des te meer leuke dingen de school kan organiseren! Wilt u graag helpen bij de organisatie van deze activiteiten? Neem dan contact op met de administratief coördinator. 

Sinterklaas

Kinderboekenweek

Ook aan de jaarlijks terugkerende kinderboekenweek in Nederland hebben wij dit jaar aandacht geschonken, de lessen stonden in de week van 13 t/m 17 oktober in het teken van kinderboeken. Het thema van dit jaar was Feest! omdat de kinderboekenweek zijn 60 jarige verjaardag vierde.

Filmavond Mees Kees

Koningsdag